Δύο ηλικιωμένες κατάφερε να εξαπατήσει κύκλωμα, με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα έχρηζαν άμεσης χειρουργικής επέμβασης. Άγνωστοι καλούσαν στο τηλέφωνο κατοίκους της Αλεξανδρούπολης, λέγοντας ότι συγγενείς τους έχει εμπλακεί σε τροχαίο. Δύο γιαγιάδες ξεγελάστηκαν καθώς άκουσαν ακόμη μία γυναικεία φωνή, η οποία προσποιούνταν το παιδί τους και έλεγε ότι χρειάζονται χρήματα για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Οι δύο ηλικιωμένες άφησαν τα χρήματα σε προκαθορισμένα σημεία και στη συνέχεια ο εισπράκτορας του κυκλώματος, πήγαινε και τα έπαιρνε.
Μετά τις καταγγελίες των περιστατικών πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον αλλοδαπό δράστη – εισπράκτορα, ο οποίος επιχείρησε να εξέλθει της χώρας και να πραγματοποιήσει είσοδο στη Βουλγαρία. Πρόκειται για έναν Βούλγαρο, ο οποίος συνελήφθη με το που έφτασε στο συνοριακό σταθμό του Ορμενίου, από αστυνομικούς της ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και αστυνομικούς του συνοριακού σταθμού Ορμενίου.
Κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποίησε ο δράστης, ένα κινητό τηλέφωνο, και το μεγαλύτερο μέρος των χρήματων που κατάφερε να αποσπάσει, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στις παθούσες.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την υποδιεύθυνση ασφάλειας Αλεξανδρούπολης για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.