Στο χωριό του θα ταφεί ο πρώην βουλευτής Έβρου Φάνης Δημοσχάκης.

Την Τρίτη θα δοθεί το τελευταίο αντίο στον Φάνη Δημοσχάκη. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 16 Απριλίου στις 11:00 ώρα στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη γενέτειρα του, το Ισαάκιο Διδυμοτείχου.
Στο μεταξύ, την είδηση του θανάτου του, ακολούθησε σειρά συλληπητηρίων μηνυμάτων από τον πολιτικό κόσμο της χώρας.
Ο βουλευτής Έβρου και ξάδελφος του Φάνη Δημοσχάκη, Αναστάσιος Δημοσχάκης αναφέρει:
Από σήμερα (14/4/24), και μετά από μία μεγάλη μάχη, ο αγαπημένος όλων μας, Φάνης Δημοσχάκης δεν είναι πλέον κοντά μας…
Σύσσωμος ο Έβρος και η Θράκη πενθούν για την απώλεια ενός υπέροχου ανθρώπου και σπουδαίου πολιτικού, που κόσμησε επί σειρά ετών το Ελληνικό Κοινοβούλιο, τιμώντας τον τόπο του!
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι συντοπίτες του, τίμησαν τον αγαπητό τους ΦΑΝΑΡΑ με την ψήφο τους πάρα πολλά χρόνια.
Σύσσωμη η οικογένεια τον αποχαιρετά ευχόμενη Καλό Παράδεισο!!

Ο βουλευτής Έβρου και υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Σταύρος Κελέτσης τονίζει:
Με τον Φάνη Δημοσχάκη δώσαμε μαζί πολλούς κοινούς αγώνες για τη Νέα Δημοκρατία και τον Έβρο. Με αποκορύφωμα τις πρώτες Νομαρχιακές εκλογές, του 1994.
Ήταν ο άνθρωπος και στην κυριολεξία ο «δάσκαλος» που με έβαλε στην «πολιτική της πράξης» στο Νομό.
Εκείνο που διέκρινα από την πρώτη στιγμή , γυρνώντας στις πόλεις και τα χωριά μας μαζί του, ήταν η γνήσια, η ευθεία σχέση που είχε με τους πολίτες. Ο Φάνης ήταν ένας γνήσια λαϊκός άνθρωπος. Ήταν, δεν το «έπαιζε». Αντιλαμβανόταν τον πόνο του καθενός, και βοηθούσε οποιονδήποτε όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και σε ανθρώπινο. Γι΄ αυτό και συνήθως ήταν…άφραγκος!
Για τους απλούς Εβρίτες ήταν ο «Φανάρας», χωρίς μ’ αυτό να δηλώνουν κάτι υποτιμητικό. Αντίθετα έτσι τον αισθανόταν δικό τους, στο πλάι τους , μια δυνατή φωνή που τους εκπροσωπούσε.
Σε προσωπικό επίπεδο δημιουργήσαμε μια δυνατή ανθρώπινη σχέση- έχω άπειρες ιστορίες και περιστατικά να θυμηθώ- μέχρι το τέλος, χάρηκε πραγματικά την υπουργοποίηση μου , και όσες φορές βρισκόμασταν στο γνωστό καφέ που σύχναζε στο κέντρο της πόλης, δεν έπαυε να με ρωτά για τα χωριά μας, τους ανθρώπους τους και να μου δίνει συμβουλές! Καλό ταξίδι Φάνη μου, καλό ταξίδι Φανάρα μας…

«Άρχοντα του Έβρου» χαρακτηρίζει τον Φάνη Δημοσχάκη, ο βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.
Με απέραντη θλίψη αποχαιρετώ τον Φάνη Δημοσχάκη, συνάδελφο και πρώην Βουλευτή Έβρου, με τον οποίο μας συνέδεσε αδιατάρακτη φιλία 30 χρόνων.

◾️ Έναν Άνθρωπο με το άλφα κεφαλαίο, προσωποποίηση της καλοσύνης, με αγάπη για τον συνάνθρωπο, γενναιόδωρο και ανιδιοτελή, αμετακίνητα πιστό στις αρχές του, ασυμβίβαστο υποστηρικτή του εθνικού και δημόσιου συμφέροντος – και, κυρίως, των συμφερόντων του τόπου του.

◾️ Εκφράζω από καρδιάς τα βαθιά συλλυπητήριά μου στον Κώστα – τον πολυαγαπημένο του ανιψιό που τον είχε πάντα δίπλα του – καθώς και σε όλη την οικογένεια για την οδυνηρή απώλεια.

◾️ Καλό σου ταξίδι ακριβέ μου φίλε, «άρχοντα του Έβρου»…