Την Πέμπτη 15 Μαΐου 2025, στο πλαίσιο της 10ης Δραμοινογνωσίας, θα πραγματοποιηθεί Θεματική Ημερίδα του Τμήματος Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Επιμελητηρίου Δράμας.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Δράμας, 18:00 – 21:00.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γαστρονομικές προτάσεις της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Δράμας με plateau τυριών και αλλαντικών, που θα συνοδεύουν τις ιδιαίτερες γεύσεις των οίνων, blend Ασύρτικο με Sauvignon Blanc.

 

To πρόγραμμα της Ημερίδας:

1η Εισήγηση με Θέμα: Ποικιλία Ασύρτικο

Η πολυμορφία, η δυναμική και η έκφραση της ποικιλίας Ασύρτικο στην Δράμα.

Παρουσίαση και γευστική δοκιμή των μονοποικιλιακών και των

χαρακτηριστικών οίνων blend Ασύρτικο με Sauvignon Blanc.

Εισηγήτρια: Δρ. Μαρία Δημοπούλου Χημικός ΑΠΘ, Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στην Επιστήμη των Τροφίμων και

Διδακτορικό Οινολογίας από το Πανεπιστήμιο του Μπορντώ στη Γαλλία.

Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο Τμήμα Αμπέλου, Οίνου και Ποτών.

2η Εισήγηση με Θέμα: Παρουσίαση του προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές Οινικές Διαδρομές ITER VITIS του Συμβουλίου της Ευρώπης». Πιστοποίηση του Επιμελητηρίου Δράμας.

Εισηγητής: Στέφανος Γεωργιάδης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook

https://www.facebook.com/dramoinognosia

(δελτίο Τύπου Δραμοινογνωσία)