Το πρωί της Πέμπτης o Κυριάκος Γεροντόπουλος συμμετείχε μαζί με κλιμάκιο της ΝΟΔΕ Έβρου, σε συνάντηση με τον Πρόεδρο και Δ/νων Σύμβουλο του Ο.Λ.Α. Α.Ε. κ. Χρήστο Σκεύα.
Αφού ο Πρόεδρος ενημέρωσε για όλα τα θέματα που αφορούν το Λίμανι της Αλεξ/πολης, ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση από όλους τους συμμετέχοντες.
Στην τοποθέτηση του ο κ.Γεροντόπουλος, τόνισε για άλλη μια φορά τον ιδιαίτερο γεωστρατηγικό ρόλο του Λιμανιού της πόλης, το οποίο είναι το 2ο λιμάνι της χώρας σε έκταση. Μπορεί να αποτελέσει πύλη εισόδου για όλη την Ευρώπη σε πρόσωπα, προϊόντα, κεφάλαια, ενώ ενώνει Ευρώπη με Ασία, Ευρώπη με Αφρική και αποτελεί δίοδο προς τη Μαύρη Θάλασσα. Επίσης μπορεί να δώσει ανάσες στα επιβαρυμένα Δαρδανέλια, αλλά και να ενωθεί ακτοπλοϊκά με Ίμβρο, Τένεδο και παράλια Μ.Ασίας.
Η αξιοποίηση του Λιιμανιού είναι απαραίτητη πρώτα για την ανάπτυξη όλης της Χώρας και φυσικά για την ανάπτυξη του Έβρου μας.
Στην περίοδο πριν τις εκλογές τις 6 Μαίου το θέμα του Λιμανιού ήταν πάντα πρώτο στις αναφορές του κ.Κυριάκου Γεροντόπουλου, ως αναπτυξιακό όπλο της περιοχής, γεγονός που ενστερνίζεται και ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτό φάνηκε και από το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε για ενημέρωση και μάλιστα στο χώρο του Λιμανιού κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του επίσκεψης.

Το ίδιο απόγευμα ο κ.Γεροντόπουλος βρέθηκε στο Διδυμότειχο όπου συμμετείχε σε εξειδικευμένη συνάντηση αγροτικών φορέων της περιοχής με τον Βουλευτή Ξάνθης Αλέκο Κοντό.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Λάδι, τη Δάφνη, το Ελαφοχώρι και το Ευγενικό.
Δεν υπήρξε κουβέντα στην οποία συμμετείχε, που να μην του μεταφερθεί το πόσο έκλπηκτος είναι όλος ο κόσμος από τα γεγονότα στο στούντιο του ΑΝΤ 1 εναντίων Ελληνίδων Βουλευτών. Πραγματικά μόνο ντροπή και στεναχώρια έχει προκαλέσει αυτό το γεγονός, ενώ όλοι μιλούν για καταδίκη της βίας και της χειροδικίας.