Ολοκληρώθηκε, χτες, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, η διαδικασία ετοιμασίας των εκλογικών σάκων της εκλογικής περιφέρειας του νομού Έβρου για τις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Σήμερα ξεκίνησε η μεταφορά τους στους Δήμους, από όπου θα γίνει η παραλαβή από τους δικαστικούς αντιπροσώπους.
Ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων παραμένει ως είχε στις εκλογές της 6ης Μαΐου, δηλαδή 360, ενώ υπάρχει και ένα ετεροδημοτών στην Αλεξανδρούπολη.
Θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι εκλογικοί κατάλογοι που χρησιμοποιήθηκαν στις προηγούμενες εκλογές. Υπενθυμίζουμε, ότι το εκλογικό σώμα του Έβρου αριθμεί 164.743, εκ των οποίων 83.060 είναι γυναίκες και 81.683 άνδρες, ενώ θα ψηφίσουν και 5.940 εγγεγραμμένοι σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, δηλαδή στρατιωτικοί και λοιποί.
Τα κόμματα που σχημάτισαν υποψήφιο συνδυασμό για τον Έβρο ανέρχονται σε 18. Μπορείτε να δείτε όλα τα ψηφοδέλτια στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου – www.peevrou.eu – πατώντας στην αρχική σελίδα, δεξιά, το εικονίδιο με την ένδειξη «ΕΚΛΟΓΕΣ 2012», επιλέγοντας «Βουλευτικές εκλογές 17ης Ιουνίου 2012» και μετά «Ψηφοδέλτια Νομού Έβρου 17ης Ιουνίου 2012».
Σημειώνεται ότι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου δε βάζουμε σταυρό. Οι εκλογές γίνονται με λίστα και ψηφίζουμε μόνο συνδυασμούς.
Τη βραδιά των εκλογών μπορείτε να παρακολουθείτε απευθείας τη ροή των αποτελεσμάτων από την ιστοσελίδα επιλέγοντας στην αρχική σελίδα, δεξιά, το εικονίδιο με την ένδειξη «ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 εν εξελίξει» που θα εμφανιστεί μετά το πέρας της ψηφοφορίας.
Έχουν γίνει οι κατάλληλες προετοιμασίες ούτως ώστε οι εκπρόσωποι των κομμάτων να έχουν τη δυνατότητα σε συγκεκριμένο χώρο (5ος όροφος, γραφείο 5) να παρακολουθούν απευθείας τη μετάδοση των αποτελεσμάτων τη στιγμή της καταχώρησης τους, όπως και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ στο χώρο του Γραφείου Τύπου (5ος όροφος, γραφείο 1). Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για τα δύο τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, κατόπιν αιτήματός τους.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του Γραφείου Τύπου 25513-50450/-1/-2, στο φαξ 25513-50435, και στο e-mail info@nomevrou.gr .