11.000 στρέμματα αναζητούνται για να ξεκινήσει καμπάνια και το 2013 στο εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας.

5.000 στρέμματα έχουν σπαρθεί με τεύτλα, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει σπορά σε ακόμα 4.000, καθώς αγρότες έχουν προμηθευτεί σπόρους.

Η περιοχή της Ορεστιάδας, που έχει δει πολύ καλές μέρες τις προηγούμενες δεκαετίες λόγω της λειτουργίας του συγκεκριμένου εργοστασίου αναζητεί λύσεις για να ξαναμπει δυναμικά μπροστά στη μηχανή.

Στο δημαρχείο Ορεστιάδας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη προκειμένου να γίνει ανάλυση δεδομένων και να γίνει προσπάθεια εύρεσης κι άλλων στρεμμάτων προς σπορά.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, οι βουλευτές Δερμεντζόπουλος και Ντόλιος, ο διευθυντής του εργοστασίου και εργαζόμενοι.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν στιγμές προανακριτικής, για λόγους που είχαν να κάνουν με χειρισμούς, αλλά και με δηλώσεις του προέδρου του εργατικού κέντρου Ορεστιάδας Πέτρου Χασανίδη στο ραδιοφωνικό σταθμό maximum περί λειτουργίας του εργοστασίου. Πάντως ο κ. Χασανίδης τόνισε ότι ποτέ δεν υποστήριξε ότι το εργοστάσιο θα κλείσει. Όσο για το ποιοι φωνασκούσαν, σχεδόν όλοι όσοι συμμετείχαν. . .

Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος δεν έχει σπαρθεί ούτε ένα στρέμμα με τεύτλα στην περιοχή από τους Ψαθάδες έως και τις Φέρες.
Δείτε βίντεο με τα συμπεράσματα της σύσκεψης.