– Συνεχίζεται η απάνθρωπη και καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης

Έντονη ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους του Έβρου η συνεχιζόμενη αποψίλωση δημόσιων υπηρεσιών στην περιοχή και ειδικότερα στον Βόρειο Έβρο.

Το τελευταίο χτύπημα έρχεται με το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στις Καστανιές και στη Βύσσα. Η Κυβέρνηση υπηρετώντας πιστά τις επιταγές του Μνημονίου και της καταστροφικής της πολιτικής για τη χώρα, κλείνει δημόσιες υπηρεσίες, απολύει εργαζόμενους, στερεί από τους πολίτες την πρόσβαση σε ποιοτικές δομές παροχής υπηρεσιών, ενώ οδηγεί την Περιφέρεια σε ερήμωση και υποβάθμιση.

Προκειμένου να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό απολύσεων μέχρι το τέλος του 2013, ακολουθώντας το μοντέλο της ΕΡΤ «αποφασίζουμε και διατάζουμε», στέλνει στον δρόμο ακόμα 1.000 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, ενώ παράλληλα παραδίδει τις δημόσιες υπηρεσίες σε χέρια ιδιωτών. Τυφλές απολύσεις χωρίς πρόγραμμα, σχεδιασμό και κοινωνική ευαισθησία.

Η αποψίλωση υπηρεσιών και δομών από την περιφέρεια δεν προωθεί την ανάπτυξη και μάλιστα την ισόρροπη, αλλά αντίθετα συντελεί στην ερήμωσή της κι επιτείνει την ύφεση και την κρίση. Πόσο δε μάλλον στην περιοχή του Βορείου Έβρου, η οποία όχι μόνο αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υποβάθμισης, αλλά τα τελευταία χρόνια δέχεται συνεχείς επιθέσεις στον Δημόσιο Τομέα, με το κλείσιμο του ΙΚΑ και της Δ.Ο.Υ, του ΟΑΕΕ, Δημοτικών Επιχειρήσεων, ΟΣΕ, την πώληση του Εργοστασίου Ζάχαρης, αλλά και την υποβάθμιση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.

Οι καταργήσεις δημόσιων υπηρεσιών, που τις βαπτίζουν συγχωνεύσεις με στόχο τη δήθεν υποτιθέμενη εξυγίανση των υπηρεσιών και την εξοικονόμηση κρατικών δαπανών, εμπαίζει τον ήδη πληττόμενο λαό της περιοχής μας. Η πολιτική αυτή οδηγεί σε οικονομικοκοινωνικό αδιέξοδο τους υπαλλήλους, σε απολύσεις εργαζομένων, αύξηση λειτουργικών δαπανών, αύξηση της ανεργίας και εν τέλει σε ερήμωση της περιφέρειας. Αν στην πολιτική αυτή προσθέσουμε τη φοροεπιδρομή προς τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, τον περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων και τη σχεδιαζόμενη θεσμοθέτηση ΕΟΖ στη Θράκη, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η πορεία είναι όχι μόνο φθίνουσα, αλλά και καταστροφική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστέκεται στην αποψίλωση των δημόσιων υπηρεσιών και στις πολιτικές φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων και ισοπέδωσης του κοινωνικού ιστού.
– Αντιστεκόμαστε στη συνεχή υποβάθμιση του Έβρου.
– Παλεύουμε για την ανατροπή των Μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας.
– Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα πρόσβασης των πολιτών σε ένα σύγχρονο σύστημα παροχής δημόσιων υπηρεσιών σύμφωνο με τις ανάγκες τους.

Έφτασε η ώρα να παλέψουμε και να τους ανατρέψουμε!

ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ Β. ΕΒΡΟΥ