Της Κικής Ηπειρώτου από την Εφημερίδα «Η Γνώμη»
Την πρόταση του πρόεδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Έβρου και δημοτικού συμβούλου Αλεξανδρούπολης Λάζαρου Κιτσικίδη για μεταφορά ττων υπηρεσιών της αστυνομικής διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης στο κτίριο ιδιοκτησίας ΕΑΣ στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, στηρίζει η δημοτική αρχή, μέσω επιστολής που θα συντάξει ο δήμαρχος προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση του δ ημοτικού συμβούλιου της Δευτέρας, με αφορμή θέμα για τις εργασίας στο κτίριο του Ωδείου, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το κτίριο που εδώ και χρόνια στεγάζει την αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης. Στη συζήτηση παρενέβη ο κ. Κιτσικίδης, ο οποίος σημείωσε πως από την στιγμή που δεν στεγάζονται πλέον στο κτίριο της ΕΑΣ στην οδό Κωσταντινουπόλεως οι υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Έβρου, έχει υπάρξει αίτημα της ένωσης προς την κτηματική εταιρία του δημοσίου, ώστε να στεγαστούν εκεί οι υπηρεσίες της αστυνομίας. Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρθηκαν με αφορμή αυτή την πρόταση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργεί η παρουσία της αστυνομίας στο κέντρο, ιδιαίτερα το διάστημα αυτό. Μάλιστα ο κ. Λαμπάκης προθυμοποιήθηκε να συντάξει επιστολή με αποδέκτη τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, στην οποία θα συνυπογράφει την πρόταση της ΕΑΣ, τονίζοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα έδινε «ανάσα» στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Επιπλέον εργασίες ύψους 69.000 ευρώ στο Καπνομάγαζο
Εκτέλεση επιπρόσθετων εργασιών στους ανελκυστήρες του κτιρίου του Καπνομάγαζου και οι οποίες δεν προβλέπονταν στην αρχική μελέτη, αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο. Το ύψος του προϋπολογισμού για τις εργασίες αυτές φτάνει στις 69.000 ευρώ και το θέμα αναμένεται να ξαναπεράσει από το δημοτικό συμβούλιο ενταγμένο στον Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών, όπως προβλέπεται.
Παράλληλα, ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Χρήστος Κατσαντούρας στη συζήτηση του θέματος για έγκριση του κανονισμού λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου, πρότεινε να διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας παραρτημάτων του κοινωνικού παντοπωλείου και στις δημοτικές ενότητες Τραϊανούπολης και Φερών. Το αίτημα έγινε δεκτό και το θέμα αποσύρθηκε για να συμπεριληφθεί και η παραπάνω πρόταση.