Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ημερίδα Δημοσιότητας-Εργαστήριο Ενδυνάμωσης από τη Δομή Ισότητας του Εργατικού Κέντρου Ν. Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, στο Ξενοδοχείο ΑSTIR- EGNATIA την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 και ώρα 18.30 μ.μ.
Στην ημερίδα έγινε ενημέρωση για τις δράσεις και το έργο που προωθεί η Δομή Ισότητας των Φύλων του Εργατικού Κέντρου Ν. Έβρου σχετικά με την υλοποίηση της Πράξης με τίτλο «Προώθηση και ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα όργανα εκπροσώπησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων» που έχουν αναλάβει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Ε.) και το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. (ΙΝ.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε.) στο πλαίσιο του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» και της κατηγορίας Πράξης 3.2.1 «Ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων».
Ομιλητές στην ημερίδα ήταν :
Ο Πρόεδρος του Εργατ/κου Κέντρου Ν. Έβρου κ. Απόστολος Γκιγκούδης ο οποίος και έκανε την έναρξη της ημερίδας.
Η κ. Παναγιώτα Φράσκου πολιτική εκπρόσωπος της Δομής Ισότητας του Εργατ/κου Κέντρου Ν. Έβρου. η οποία και παρουσίασε το έργο της Δομής Ισότητας «Προώθηση και ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα όργανα εκπροσώπησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων – Δράσεις της Δομής Ισότητας των Φύλων Εργατικού Κέντρου Ν. Έβρου .
Η κ. Ζιζή Σαλίμπα Δρ. Οικονομολόγος τη Εργασίας , Στέλεχος της Κεντρικής Δομής Ισότητας της ΓΣΕΕ η οποία μίλησε για την « Εξέλιξη της γυναικείας εργασίας στον δευτερογενή & τριτογενή τομέα στην Ελλάδα, 19ος -21ος αι.»
Η κ. Νικολάου Γεωργία Αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ και Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας η οποία αναφέρθηκε στο θέμα «Οι γυναίκες στην Περιφέρεια – Iδιαίτερα χαρακτηριστικά – O ρόλος τους στην ανάπτυξη »,
Η κ. Αρμενάκη Κρυσταλλία Δικηγόρος- Διαμεσολαβήτρια ADR group UK η οποία αναφέρθηκε στο θέμα « Παρεμβάσεις και νέες εξελίξεις στο τοπίο των εργασιακών σχέσεων- Πως επηρέασαν αυτές τις εργαζόμενες γυναίκες »
Ευχαριστούμε τους ομιλητές και όλους όσους παρευρέθηκαν και συνέβαλλαν στην επιτυχία αυτής της Ημερίδας.