κεκ δυναμική εκπαιδευτικήΤο Κ.Ε.Κ. ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ, πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο για τη χορήγηση πιστοποιητικού γνώσεων oρθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων και πιστοποιημένος φορέας κατάρτισης, ανακοινώνει την οργάνωση τμημάτων για συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης για τη χορήγηση πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, το οποίο από τον Νοέμβριο του 2015 θα είναι υποχρεωτικό, σύμφωνα με τη µε αριθ. πρωτ. 8197/90920/22-7-2013 (ΦΕΚ Β΄1883) κοινή Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής, του Υπουργού Υγείας και του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, θεσπίστηκε το Εθνικό Σχέδιο ∆ράσης, µε στόχο την εφαρμογή της Οδηγίας 2009/128/ΕΚ και την προστασία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.
Υποχρέωση απόκτησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων έχει αυτός/η στο όνομα του οποίου εκδίδονται τα παραστατικά προμήθειας των φυτοπροστατευτικών προϊόντων ή ο/η επιβλέπων τη χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.
Διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού
Το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων αποκτάται με τη συμμετοχή του ενδιαφερόμενου σε εξετάσεις. Για τη συμμετοχή σε αυτές απαιτείται η καταβολή συγκεκριμένου τέλους όπως αυτό ορίστηκε από το αρμόδιο Υπουργείο:
Α) Μέχρι τις 31η Αυγούστου 2015, το τέλος εξέτασης (παράβολο του υπουργείου) ορίζεται σε είκοσι πέντε ευρώ (25€).
Β) Από την 1η Σεπτεμβρίου 2015, το τέλος εξέτασης (παράβολο του υπουργείου) ορίζεται σε πενήντα ευρώ (50€).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ένα από τα παρακάτω πακέτα υπηρεσιών: ( το κόστος αφορά τους συμμετέχοντες μέχρι 31/08/2015 )

1ο : Συμμετοχή μόνο σε εξετάσεις πιστοποίησης : 2ο : Συμμετοχή σε πρόγραμμα εκπαίδευσης (Προαιρετικό)  και σε εξετάσεις  πιστοποίησης :
  • Αξία Παραβόλου

(για Υπουργείο)  :…………………….. 25€

  • Κόστος συμμετοχής στις

εξετάσεις: …………………………………15€

Συνολική δαπάνη                                40€

 

  • Αξία Παραβόλου (για Υπουργείο) : ……….25€
  • Κόστος Διδασκαλίας

(διάρκεια 10 ώρες, 2 ημέρες):…………………. 35€

  • Κόστος συμμετοχής στις εξετάσεις : ………..15€

Συνολική  δαπάνη                                              75€

 

Τα τμήματα των εξετάσεων θα ξεκινήσουν μέσα στο μήνα Μάιο, με την έναρξη της ψηφιακής εφαρμογής εξετάσεων από του Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότηησς, Περιβάλλοντος & Ενέργειας
Πληροφορίες και εγγραφές:

Κ.Ε.Κ. ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ

Λαγυνά Σουφλίου , τηλ: 2554061461

de@ath.forthnet.gr , www.dynamiki-ekpedeftiki.gr