Σε ανακοίνωσή του το σωματείο εμποροϋπαλλήλων – ιδιωτικών υπαλλήλων περιοχής Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η Ενότητα» αναφέρει:

ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Με τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στην περιοχή μας επανερχόμαστε και απαιτούμε με ευθύνη των επιχειρήσεων και τον έλεγχο του κράτους και των υπηρεσιών του ΑΜΕΣΑ να γίνουν μαζικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στους μεγάλους χώρους δουλειάς και τις βιομηχανικές μονάδες της περιοχής ώστε να περιοριστεί πιθανή διασπορά του νέου κορονοϊού.
Παράλληλα, να αυξηθούν οι έλεγχοι για την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Φάνηκε και από την περίπτωση του εργοστασίου στην Καβάλα ότι οι χώροι εργασίας στις βιομηχανίες πολύ εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε εστίες μεγάλης διασποράς του ιού.
Η ανησυχία στους συναδέλφους μας είναι μεγάλη μιας και εργαζόμενοι που συμμετείχαν σε γάμο στην πόλη μας και βρέθηκαν θετικοί εργάζονται σε μεγάλη βιομηχανία και σε άλλες επιχειρήσεις της περιοχής μας.
Πρέπει να παρθούν μέτρα τώρα προληπτικά και όχι όταν θα έχει εξαπλωθεί το πρόβλημα. Δεν μπορούν όλα να επαφίενται στην ατομική ευθύνη. Η κυβέρνηση για να μην πλήξει τα κέρδη των βιομηχάνων και των μεγαλοεπιχειρηματιών δεν διστάζει να παίζει κορώνα γράμματα την υγεία των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
Καλούμε τους συναδέλφους σε κάθε χώρο δουλειάς να συσπειρωθούν στο σωματείο μας, να καταγγέλλουν τις οποιεσδήποτε ελλείψεις μέτρων, μαζί να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας από την πανδημία αλλά και συνολικά του εισοδήματός μας, των δικαιωμάτων μας.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Κλάδης Διονύσης
Ο Γεν. Γραμματέας
Χιώνης Γιάννης