Εκλογές για την ανάδειξη νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 23 Ιανουαρίου. Οι εκλογές θα επαναληφθούν καθώς η αποκεντρωμένη ακύρωσε την προηγούμενη διαδικασία ύστερα από ένσταση που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Σκίνδρης, Αθανάσιος Γατίδης και Αθανάσιος Σίμογλου.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι Διδυμοτείχου θα κληθούν να εκλέξουν νέο προεδρείο και σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, η δημοτική αρχή θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση.

Στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου δεν είχε προτείνει υποψήφιο, καθώς στήριξε την υποψηφιότητα του ανεξάρτητου Παρασκευά Τσολακίδη, ο οποίος όμως αναδείχθηκε δεύτερος με πρώτο τον σύμβουλο της αντιπολίτευσης Δημήτρη Εμμανουηλίδη.
Μετά όμως την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης η εκλογή Εμμανουηλίδη ακυρώνεται και περνάει στην ιστορία ως ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου λίγων ημερών. . .

 

Το πάθημα της προηγούμενης εκλογής φαίνεται ότι έγινε μάθημα, καθώς η συναίνεση που αναζήτησε ο δήμαρχος έμεινε μόνο ως επιθυμία του κι έτσι σύμφωνα με πληροφορίες θα λειτουργήσει  απόλυτα βάσει της νομοθεσίας και θα προτείνει πρόεδρο από τη δική του παράταξη, ο οποίος ως μέλος της παράταξής του θα εκλεγεί.

Η πρόταση που ακούστηκε για τη Στέλλα Θεοδωσίου απορρίφθηκε πριν καν συζητηθεί, καθώς θα έπρεπε να απομακρυνθεί από αντιδήμαρχος και αυτό σημαίνει ότι θα περιορίζονταν αρκετά οι πλούσιες δραστηριότητές της κατά τη διάρκεια διοργάνωσης εκδηλώσεων – προγραμμάτων, όπου έχει παραδοσιακά ως αντιδήμαρχος τον πρώτο ρόλο. Πώς θα γινόταν άλλωστε. Να διοργανώνει τα προγράμματα άλλος αντιδήμαρχος και να έχει τον πρώτο ρόλο η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου;

Αν και η Θεοδωσίου έχει και εμπειρία από συνεδριάσεις καθώς ήταν σύμβουλος τα προηγούμενα χρόνια άλλου συνδυασμού έχει έρθει σε ρήξη με τους πρώην δημάρχους Παρασκευά Πατσουρίδη και Χρήστο Τοκαμάνη.

Σε ρήξη έχει έρθει με τους πρώην δημάρχους και ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου. Θεωρείται όμως ότι με τη θητεία του ως πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, γνωρίζει εξαιρετικά να χειρίζεται δύσκολες καταστάσεις. Η μέχρι τώρα παρουσία του στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου μόνο «άοσμες» δεν ήταν και με δεδομένο ότι ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λεωνίδας Γεωργιάδης δε θα είναι υποψήφιος, η υποψηφιότητα Παπακωνσταντίνου πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Το ενδιαφέρον βέβαια έχει να κάνει με τις συνεδριάσεις όπου θα ακολουθήσουν, καθώς ο πρόεδρος πέρα των άλλων, πρέπει να τηρεί και τους χρόνους των ομιλητών. Να μη δίνει παραπάνω χρόνο σε συμβούλους ανεξάρτητα απ’ το αν ο σύμβουλος είναι πρώην δήμαρχος, υποψήφιος βουλευτής, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος σε εξαιρετική κατάταξη εκλογής.