Δείτε την εβδομάδα 26/7-1/8 2021 στη Βουλή τηλεόραση

Οι Αισιόδοξες
Δευτέρα, 26/7 στις 23:00
Νορβηγικό ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία της Γκούνχιλντ Γουεστχάγκεν Μάγκνορ. Οι γυναίκες της ομάδας βόλεϊ «Οι Αισιόδοξες» δεν έχουν παίξει ούτε ένα ματς εδώ και 30 χρόνια αν και προπονούνται κάθε εβδομάδα. Είναι όλες ηλικίας από 66 έως 98 ετών και συζητούν για τη τακτική που θα ακολουθήσουν στο τελευταίο τους παιχνίδι. Η κάμερα ακολουθεί τις κυρίες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και καταγράφει την προετοι­μασία της ομάδας τους για το μεγάλο φινάλε.

Κινηματογραφικοί Δημιουργοί: Κώστας Φέρρης (Β’ Μέρος)
Τρίτη, 27/7 στις 23:00
Σειρά εκπομπών που αναδεικνύει βιογραφίες Ελλήνων σκηνοθετών του Κινηματογράφου, προβάλλοντας τις διαφορετικές προσωπικότητες τους, αλλά και την αντί­στοιχη εποχή που αναδείχτηκαν.

Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον
Τετάρτη, 28/7 στις 00:00
Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει ένα από τα εμβλη­ματικότερα έργα της ελληνικής πεζογραφίας, «Το Μό­νον της Ζωής του Ταξείδιον» του Γεωργίου Βιζυηνού, με την Ιωάννα Παππά να ενσαρκώνει καθηλωτικά όλους τους ήρωες του διηγήματος. Ένα θαυμάσιο ταξί­δι με μοναδικό μέσο την ερμηνεία και την κίνηση και με συνοδεία την αυθεντική μουσική του Βαγγέλη Γιαν­νάκη.

Κατάθεση Ψυχής: Λάκης Χαλκιάς
Πέμπτη, 29/7 στις 21:00
Ο πηγαίος ερμηνευτής Λάκης Χαλκιάς ξετυλίγει τη με­γάλη διαδρομή του στο ελληνικό τραγούδι και μαζί τις μνήμες απ’ τον πατέρα του Τάσο Χαλκιά και την ιστο­ρική μουσική οικογένεια των Χαλκιάδων, στην εκπο­μπή «Κατάθεση Ψυχής» με τον Κώστα Μπαλαχούτη.

Οθέλος
Παρασκευή, 30/7 στις 22:00
Αμερικανική ταινία, σε σκηνοθεσία του Όρσον Γου­έλς με τους: Μάικλ Μακ Λιαμουάρ, Όρσον Γου­έλς, Σούζαν Κλουτιέ, Ρόμπερτ Κοτ, Μάικλ Λόρενς (1952). Καθώς μια νεκρική πομπή μεταφέρει τον Οθέ­λο και τη Δυσδαιμόνα στην τελευταία τους κατοικία, ο καταδικασμένος σε θάνατο Ιάγος θυμάται το χρονικό της όλης τραγωδίας. Απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο του Φεστιβάλ των Καννών.

Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο
Σάββατο, 31/7 στις 18:00
Εκπομπή με την καθηγήτρια ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστο­ρίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.

Αϊνστάιν και Χόκινγκ (2/2)
Σάββατο, 31/7 στις 21:00
Ό Άλμπερτ Αϊνστάιν και ο Στίβεν Χόκινγκ ήταν δύο από τους μεγαλύτερους φυσικούς του 20ου αιώνα. Μέ­σα από το έργο τους έδωσαν απαντήσεις σε μεγάλα ε­ρωτήματα της φυσικής για τον χρόνο, τη βαρύτητα και τις μαύρες τρύπες, αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το σύμπαν.

Ο Ηλίθιος
Σάββατο, 31/7 στις 23:00
Ρωσική ταινία, σε σκηνοθεσία του Γιούρι Μπίκοφ με τους: Αρτιόμ Μπίστροφ, Ναταλία Σούρκοβα, Μπόρις Νεβζόροφ (2014). Ο Ντίμα είναι ένας τίμιος και ιδεαλι­στής υδραυλικός, ο οποίος επιθεωρώντας τη διαρροή μιας πολυώροφης πολυκατοικίας αντιλαμβάνεται πως αυτή είναι έτοιμη να γκρεμιστεί. Προσπαθεί επειγόντως να ειδοποιήσει τη δήμαρχο και τις αρχές, αλλά συναντά μια διεφθαρμένη γραφειοκρατία που στρέφεται εναντί­ον του.

Τα Γεράκια
Κυριακή, 1/8 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Λούκας Γιόχανσεν, με τους Ρόμπερτ Λου, Βίκτορ Μπενονί, Μπράγκι Μπορ Χέντρικσον (2018). Το ετήσιο παιδικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ισλανδίας συγκεντρώνει πολλούς παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του δεκάχρονου Γιον και της ομάδας του – τους “Falcons”. Σύντομα, όμως, ο Γιον και οι συμπαίκτες του παρατηρούν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν σύνθετα προβλήματα, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Δείτε ΕΔΩ το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων.